2019

Predalnik 2

Interpretacija klasičnega predalnika, kjer je v prostorsko mrežasto konstrukcijo iz beljenega javorja vstavljen stolp kontrastih predalov iz radialnega hrasta. Sprednja odprtina je zapolnjena z belimi ličnicami in črnimi ročaji, ki spominjajo na dvoredno zapenjanje klasične obleke.

dim. 90/53/126 cm

/ fotogalerija

 
 
 

Kuhinja 6

Kuhinja za štiričlansko družino, postavljena v omejen prostor tlorisne velikosti 6m2 vrstne hiše iz 60-ih let. Za boljši izkoristek prostora, ki ne daje občutka utesnjenosti, je vsak predal različne velikosti in organiziran za določen namen. Vsi elementi so izdelani iz hrastovega lesa, ličnice vgradne niše pa so ročno profilirane in počrnjene.

/ fotogalerija

 
 
 

Otok 1

Prostostoječ kos pohištva, ki ga lahko uporabimo kot razširitev obstoječe kuhinje ali kot samostojen kos v dnevnem prostoru, pisarni..
Mrežasta kostrukcija je izdelana iz beljenega javorja, snemljiva rezalna površina pa iz čelno lepljenega hrastovega lesa. Police so prevlečene z beljeno pluto.

dim. 65/65/95 cm

/ fotogalerija

 
 

2018

Kuhinja 5

Kuhinja za prenovljeno stanovanje mladega para v alpskem predelu Slovenije. Velike delovne površine in nizki elementi poudarijo zračnost prostora in kuhinjo spremenijo v prostor zadrževanja in druženja. Vsi elementi so izdelani iz hrastovega lesa, ličnice pa so profilirane s plitvimi polkrožnimi utori in mestoma počrnjene.

/ fotogalerija

 
 
 

Kuhinja 4

Izrazito grafična kuhinja za ljubitelja oblikovanja v prenovljenem staromeščanskem stanovanju v Ljubljani. Nosilna konstrukcija iz hrastovega lesa je vidna in pomaknjena na zunanji rob, vanjo pa so vstavljeni predali s črno poudarjenimi ročaji, poglobljena črna niša in vgradni elementi.

/ fotogalerija

 
 
 

Monolit

Omejena serija manjših skulpuralnih monolitov, ki lahko služijo kot knjižno držalo. Izdelani so iz hrastovega lesa in podloženi z usnjem, obteženi z jeklenimi palicami ter obdelani s črnilom in čebeljim voskom.

dim. 18/8/7 in 14/8/7 cm

/ fotogalerija

 
 

2017

Kuhinja 3

Manjša kuhinja za mlado družino v novozgrajeni hiši v okolici Ljubljane. Visoki vgradni elementi so skriti v vgradni omari, leseni del kuhinje pa je pod nivojem pulta.
Nosilna palična konstrukcija je izdelana iz črnjenega hrastovega lesa, ličnice predalov so previsevajoče in postavljene v prvo ravnino.

/ fotogalerija

 
 
 

Pisalnik 1

Minimalistična domača pisarna, prilagojena za digitalno obliko dela, ki ne potrebuje shranjevalnih prostorov za dokumente in se lahko v času neuporabe zapre in postane kos pohištva.
Izdelan je iz lesa jesena in luženega hrasta, podkonstrukcija je kovinska.

dim. 165/120/49 cm

/ fotogalerija

 
 

2016

Kuhinja 2

Kuhinja kot kos pohištva v bivalnem prostoru večjega ljubljanskega stanovanja. Zasnovana je kot nizek element z grafičnim stenskim delom.
Podkonstrukcija je izdelana iz črne kovine, leseni del pa iz rustikalnega hrastovega lesa.

/ fotogalerija

 
 
 

Predalnik 1

Kos pohištva za dnevni prostor manjšega stanovanja, na katerem je postavljen audio sistem, občasno pa je uporabljen tudi kot delovni prostor za delo z računalnikom in shranjevanje osnovnih pisarniških pripomočkov. Izdelan je iz beljenega jesenovega lesa, barvna lestvica predalov pa je sestavljena iz lesa bukve, jelše, hruške in oreha.

dim. 200/75/36 cm

/ fotogalerija

 
 
 

Miza 5

Miza izhaja iz konstrukcije Mize 4, pri tem pa poskuša zreducirati konstrukcijske elemente na najmanjšo možno količino in dimenzijo.
Leseni deli so narejeni iz hrastovega lesa, nosilna konstrukcija pa je kovinska.

dim. 200/80/74 cm

/ fotogalerija

 
 

2015

Kuhinja 1 

Prva kuhinja studia, ki izhaja iz želje po dvigu kvalitete izdelave kuhinje kot najpogosteje uporabljenega kosa pohištva v domu.
Palična konstrukcija je izdelana iz črne kovine, vstavljeni elementi pa iz luženega hrastovega lesa.

/ fotogalerija

 
 
 

Miza 4

Jedilna miza, narejena ob Kuhinji 1. Podobno kot v kuhinji je za zreducirano nosilno konstrukcijo uporabljena kovinska palična konstrukcija, za uporabno površino pa masivna hrastova plošča.

dim. 220/80/74 cm

/ fotogalerija

 
 

2014

Miza 3

Pisalna miza z masivno delovno ploščo iz ameriškega oreha in kovinskimi nogami. Oblika izhaja iz manjše Mize 1, pri čemer so zaradi večje dimenzije lesene noge nadomestile kovinske. Povezave kovine in lesa so izpeljanke osnovnih lesnih zvez.

dim. 160/75/75 cm

/ fotogalerija

 
 
 

Reflektor 2

Ambientalno svetilo z vrtljivim senčnikom, ki v prostoru naredi intimno in toplo svetlobo. Senčnik je narejen iz javorjevega furnirja in je vrtljiv, okvir pa iz luženega bukovega lesa.

dim. 60/45/30 cm

/ fotogalerija

 
 

2013

Miza 2

Pisalna miza, narejena za dve osebi – par, ki veliko časa preživi ob branju knjig, pisanju in sanjarjenju. Pisalna površina je iz masivnega lesa jelše in ima na vsaki strani vgrajen predal, eden zanjo in drugi zanj. Oba predala sta reciklirana iz starih pohištvenih kosov.

dim. 240/70/75

/ fotogalerija

 
 
 

Reflektor 1

Viseče svetilo nad delovno mizo. Svetloba prihaja iz večih manjših virov, ki se med seboj pomešajo in je zato bolj prijetna in mehkejša od enega močnega vira. Nosilni okvir je narejen iz hruškovega lesa in spojen z lastovičjimi repi.

dim. 140/25/10 cm

/ fotogalerija

 
 
 

Knjigobežnice

Manjša zunanja omarica za slovensko podružnico širše iniciative Little free library, ki spodbuja ljudi k branju in izmenjavi knjig. Omarica je zasnovana v dveh velikostih in je lahko izdelana z osnovnimi orodji iz domače delavnice. Navodila in načrti za izdelavo so dosegljivi na naslednji povezavi:

Nacrti.zip.

/ fotogalerija

 
 

2012

Miza 1

Prvi mizarsko narejen kos pohištva, ki je spodbudil željo po nadaljnjem učenju obrti. Miza 1 je bila izdelana iz 15 let starega hrastovega lesa, ki sva jih našla na bližnji kmetiji in narejena izključno z ročnimi orodji.

dim. 120/60/45 cm

/ fotogalerija

 
 

2011

Dom Mojmir

Prvi projekt takrat še neobstoječega studia, ki je obsegal prenovo zapuščenega stanovanja v ljubljanskih Mostah in je pomenil prvi resnejši stik dveh študentov arhitekture z orodjem in ročnim delom. Rezultat projekta je bil bivalno stanovanje in nov hobi, ki se je kmalu spremenil v primarno dejavnost.

/ fotogalerija